Серафимов вдига от лег 220 кила, загрява за Индия

Здравко Серафимов вдишва мотивация преди рекордния опит

Състезателят по силов трибой Здравко Серафимов вдигна 220 килограма на лежанка на открития турнир за купата на Хасково. С това местният шампион прегази конкуренцията от Варна и Пловдив за първото място на турнира. Най-сериозния конкурент бе друг възпитаник на хасковския треньор Живко Архондев-Чавдар Атанасов. До последно над 100 килограмовия мъжага се държеше близо до Серафимов, който е многократен шампион на България. И двамата вдигнаха 210 и 215 килограма, но само Здравко успя на 220. Още повече, че той бе и със значително по-малко лично тегло-само 92 кг. Победителят получи 300 лв награда, а по-малки суми взеха първите 6 в крайното класиране. Характерното за силовия трибой е, че тук се практикува най справедливото отчитане на резултатите. Така наречената система „Уилкс“ класира състезателите на базата на съотношението вдигнати килограми / лично тегло.

Турнирът бе една добра загрявка преди световното първенство по силов трибой в Индия на 1-ви ноември, коментира личния треньор на Серафимов Живко Архондев. Нашето момче ще бъде един от само тримата българи които ще представят страната ни на мондиала на най-бързо развиващия се силов спорт в света.

Зорът беше голям......

На 17-ти и 18-ти октомври пък, Хасково ще е домакин на държавния шампионат по силов трибой. Там надпреварата ще бъде и в трите дисциплини-лежанка, мъртва тяга и клек.

...но после силните мъже намираха утеха при семействата си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини