Обстановката в Белгия по-песимистична от най-лошите очаквания

Белгийските власти приеха днес допълнителни противоепидемични мерки заради нестихващото повишение в броя на новозаразените с Ковид-19. Мерките влизат в сила от утре.

Предвижда се поне до средата на декември да затворят дискотеките, а баровете, ресторантите и магазините да не работят между 23.00 и 5.00 часа. Всички, за които е възможно, ще трябва да работят от дома в четири от петте работни дни в седмицата.

Децата остават в училище, концертите със седяща публика продължават, спортните дейности ще бъдат разрешени без зрители, гласят приетите решения. Ще бъде ускорено поставянето на допълнителна доза ваксина на имунизираните срещу новата болест.

Оценката на днешната обстановка е по-песимистична от най-лошите очаквания на специалистите, заяви на пресконференция премиерът Александер де Кро. Той добави, че без ваксините днес обстановката би била катастрофална.

Вчера Белгия регистрира рекорд от началото на пандемията в броя на новозаразените за ден - 23 621 случая, при 88 на сто ваксинирани пълнолетни граждани. Броят на починалите също трайно расте и вече достига 36 на ден. Досега в страната новата болест отне живота на почти 27 хиляди души. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пъ
    Пълно порно
    5 -3
    17:00, 26 ное 2021
    Обаче продължават да се лупат
    • Да прочете пак. 88 процента ваксинирани и пак затварят и пак 23 000 за ден заразени. Е що си сложил отрицателен вот глупако. Не е ли порно това ?
    • Ва
      ваксърите
      2 -3
      22:04, 26 ное 2021
      Са хипохондрици. Умствено увредени хора. Ако са жени ги разбирам. Страх ги е. Ако са мъже -лошо. Ще излязат меки китки. Да се сърдят на майките си. Така са ги възпитавали.
Последни новини