7 ключови години в живота

На всеки 7 години от живота ни той се променя кардинално, смятат астролозите и обясняват това със съдбовното влияние на Сатурн, а психолозите - с естественото развитие на личността. Всички седемгодишни цикли завършват със "съдбоносните" години: 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49 и т.н. На 7 и 14 родителите ти помагат , а от 21 нататък сам отговаряш за всичко.

21-27 години: "Време е да заживееш свой живот!". Мечтите, протестите, демонстрациите на самостоятелност отстъпват място на важните, определящи живота решения. Накарай времето да работи за теб, съветват психолозите, помисли какво наистина искаш да правиш и го прави – дори от грешките ще придобиеш опит, който ще ти бъде полезен цял живот.

28-34 години: "Взимай каквото искаш, но бъди готов да си плащаш за това!" Човек вече осъзнава, че всяка постъпка се заплаща. Принципът проба-грешка и отново проба не може да е до безкрайност. Колкото по-рано човек разбере, че преди вземането на важно решение, трябва добре да помисли, толкова по-рано ще се освободи от стреса на вечната промяна. На 28 години вече е време да се създава и постига, а не да се губи.

35-41 години: "Време е за съвършенство, хармония и равновесие". И на тази възраст животът понякога поднася неприятни изненади. Но след 35-та си година човек вече е доста философски настроен и приема нещата по-спокойно. Цел на всичко трябва да бъде възстановяване на равновесието в живота, защото в противен случай през следващите години вместо възход човек ще бъде съпътстван от поредните спадове.

42-48 години: "Време е за големи промени". Много вероятно е именно сега да се появят първите бръчки, да се натрупа някой и друг килограм, временно да се появи депресия. Почти като втори пубертет, но човек се разделя не с детството, а с младостта. Това е възраст особено подходяща за коренни промени – този път "като за последно" - човек "отваря нови врати" и се осъзнава като зрял и мъдър.

49 години: "Вече съм друг". Ако все пак не си успял да се промениш, те чака тежък и мъчителен период, с депресивни състояния, приливи и неконтролираща агресия – особено при жените. Най-глупавото, което може да се направи, е да се живее със спомени, твърдят психолозите. Още по-малко трябва да се съжалява за миналото. Наслаждавай се на живота, съветват те, поглези си с непознати досега удоволствия - според възможностите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини