Правителството предоставя допълнителна финансова помощ за отопление

Министерският съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна еднократна финансова помощ за лица и семейства, които не отговарят на условията за енергийно подпомагане по реда на програмата за енергийно подпомагане. Това заяви министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев след днешното заседание на служебното правителство.

С това решение се разширява кръгът на лицата, които с до 30 лева надхвърлят прага на минимума, изискван за кандидатстване за месечна помощ за енергийно подпомагане през есенно-зимния сезон, уточни министърът.

"Също така разширяваме кръга на лицата, които са с регистрация в Бюрата по труда по-малко от 6 месеца. Те могат да получат тази целева финансова подкрепа от 300 лева еднократно през настоящия отоплителен сезон. На тази подкрепа ще имат право и всички лица с увреждания, над 50 процента загубена работоспособност, самотно живеещите възрастни хора, самотните родители с деца до тригодишна възраст и всички рискови групи, които попадаха в условията за получаване на месечна финансова помощ за отопление", каза още министър Донев.

Той поясни, че средствата, които днес Министерският съвет е отделил по бюджета на Министерството на труда и социалната политика, са 15 000 000 лева, с които ще бъдат подпомогнати близо 50 000 лица и семейства.

"Ние сме отговорни и отворени към това, в тази трудна епидемична обстановка и с нарастващите цени на енергийните носители, да подпомогнем най-нуждаещите се и уязвими групи от българското население", допълни Гълъб Донев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини