Samsung пуска евтин телефон със сензорен екран

Мобилният модел Corby ще струва около 150 евро без данъците и ще е насочен главно към младата аудитория, която обича социалните мрежи.

Samsung Electronics представи поредния модел от мобилните телефони със сензорни екрани на пазара, но най-новото предложение на корейската компания ще се състезава в ниския ценови клас. Според първоначалната информация в Европа моделът S3650 (Corby) ще струва около 150 евро без ДДС.

Corby е обзаведен с 2,8-инчов чувствителен на допир цветен дисплей, поддържа протокола за пренос на данни EDGE, има УКВ радио и вграден разширителен слот за карти памет от тип microSD. Разбира се, има и вграден плейър, който поддържа аудио и видео с формати WMV и MPEG-4.

Според Samsung пускането на телефон в този ценови диапазон е напълно логична стъпка, която цели да даде тази доскоро high-end функционалност на максимално широка аудитория. Основната таргет група на Corby ще са главно младежите, които се увличат по социалните мрежи (Samsung S3650 ще се предлага с уиджети за най-големите - Twitter, Facebook и MySpace), тъй като аналитиците достъпът до тях през смартфони става все по-популярен сред потребителите.

Евтиният мобилен телефон със сензорен екран на корейската компания обаче не е единственото в този ценови клас. Преди седмица-две Nokia представи телефона 5230, който е на същата цена, но и с малко по-солидни характеристики: 3,2-инчов сензорен дисплей, поддръжка за A-GPS навигация и HSDPA връзка със скорости до 3,6 Mb/s.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини