Деца ще "консервират" доброто в буркан

Изображение 1 от 3

    През тази учебна година в Детска градина „Пролет“  учителките  Мариана Пенева и Диана Стайкова работят по своя проект „Нашите добри дела“. Децата от тяхната група – бъдещите първокласници - ще се срещат с различни хора, с които ще разговарят за двете най-важни философски категории – добро и зло. Първи гост им беше педагогическият съветник към ОУ „Георги Караславов“, кв. Дебър, Росица Качарова. С песни, игри и приказки тя запозна децата с понятията добро, доброта, добри постъпки.

    А малчуганите показаха, че могат да различават добрите и лошите постъпки. Накрая Росица Качарова подари на децата и учителките един „буркан за добри постъпки“. Там всяко дете, което е направило нещо хубаво за семейството си ще пуска по едно копче и ще разказва на всички с какво е помогнало на мама или какво добро дело е свършило.

    Благодаря на колегите си и на нашия гост-госпожа Качарова, че възпитават и учат децата на общочовешките ценности, като давате всичко от себе си! – сподели директорът на Детската градина Мариана Янчевска.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини