Престъпна група за фалшиви ТЕЛК с участието на председатели на комисии и лекари

Изображение 1 от 2

  Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство във връзка с разбита схема за издаване на неистински медицински заключения за явяване пред ТЕЛК срещу заплащане.

  Това бе съобщено от Апелативната прокуратура във Варна, както и от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев на брифинг.

  В хода на разследването са претърсени пет лекарски кабинета и пет жилища. Иззети са множество документи и веществени доказателства. Установени са шестима души, които имат съпричастност към престъпната дейност - организаторът на престъпната схема, председател на ТЕЛК-Силистра, председател на лекарска комисия към НОИ и трима лекари.

  Желаещите да се сдобият с фалшивите документи са заплащали сумата от 300 лева на посредник, който, от своя страна, ги предавал по веригата. Иззети са общо 25 000 лева, като 300 от тях са били непосредствено предадени от посредника на един от лекарите.

  Работата по документиране и доказването на извършените престъпления продължава. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел, се посочва в съобщението.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Коментари в сайта

  Още новини

  Случаен виц

  Последни новини