Продават розовите БМВ-та на военните

Военният министър Николай Младенов ще даде на търг розовите коли на министерството. Автомобилите се прочуха с това, че са били предоставени на военната полиция и протокола на силовото ведомство. Вероятно ще бъде сменен и началникът на "Военната полиция", каза министър Николай Младенов пред bTV.

"Ами след като има такъв голям обществен интерес към тях, предлагам да има публичен търг и да им вземем парите, за да може да влязат в бюджета на министерството", заяви Младенов.

Младенов най-вероятно ще предложи да бъде сменен и началникът на "Военната полиция". Генерал Мечков, който беше първото оспорвано назначение от новата власт, в момента е в болнични. Той беше назначен с президентски указ два дни преди изборите, но в последствие се оказа че няма допуск до национална класифицирана информация.

По случая се води разследване, а военната полиция няма действащ началник.

"При разследване не мисля, че е коректно той да изпълнява длъжността шеф на "Военна полиция". Ще се търси друго решение", заяви Николай Младенов.

На въпрос дали самия министър ще предложи човек за поста, Младенов отговори, че при създалата се ситуация няма да има друг изход, но отказа да назове конкретно име.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини