Комисията "Росенец" изслушва Ахмед Доган

На финала на 46-ото Народно събрание, депутатите се готвят да изслушат почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той е поканен в ресорната парламентарна комисия, която има за цел да установи имало ли е незаконосъобразни действия или бездействия на територията на лесопарк "Росенец" край Бургас.

Предложението беше прието след ожесточени спорове в комисията. Пред депутатите трябва да се яви и силовият министър Бойко Рашков. 

Вътрешният министър Бойко Рашков и представители на Прокуратурата са поканени днес в парламентарната комисия "Магнистки". Двете ведомства трябва да дадат информация за това каква са свършили дотук във връзка с наложените санкции на бизнесмените Васил Божков, Делян Пеевски и бившият зам. - директор на Бюрото за контрол на СРС-тата Илко Желязков. От Министерството на правосъдието депутатите очакват да чуят какви варианти са предложени, за да се изпълнят изискванията по глобалния закон "Магнистки", без да се нарушава обществения интерес у нас.

Комисия по ревизията ще изслуша ръководството на "Топлофикация" - София, както и на кмета Йорданка Фандъкова. Поводът - финансовото състояние на дружеството и както и постъпили сигнали от граждани за високи сметки за отопление и топла вода. Народните представители ще изслушат и ръководството на Българския енергиен холдинг относно изграждането на газовата връзка между България и Гърция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини