Затварят пътя Поройна - Леново за военни учения

На 27 и на 30 август 2021 година отсечката от пътя между селата Поройна и Леново ще бъде затворена за движение между 11 и 14 часа. Това стана ясно след среща на американски военни с кмета на община Първомай Николай Митков. Вчера в кабинета на кмета гостуваха представителите на 415-ти батальон по гражданските въпроси на Съединените щати – капитан Даниел Майро, отговарящ за развиване, подкрепа и улесняване на гражданско-военните отношения между приемащите държави и Съединените щати, сержант I-ви клас Джоди Леонард и старши сержант Браян Папс.

Темата на срещата беше предстоящата съвместна българо-американска летателна тренировка ,,Тракийско лято 2021” във въздушното пространство на България, която е част от „Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2020 година“. Тренировката ще се проведе в периода от 20.08.2021г. до 03.09.2021г. Капитан Майро представи 415-ти батальон и се увери, че ще има съдействие за безопасното провеждане на мероприятието на територията на Община Първомай.

415-ти батальон по гражданските въпроси се намира в Каламизу, щата Мичиган. Ролята му е да бъде в подкрепа на страната домакин, в случая България. Подкрепата се състои в това да работят заедно с българските партньори или така наречената CIMIC рота, която има същите задължения.

В хода на разговора стана ясно, че се предвижда използване на изградената пътна инфраструктура между с. Поройна и с. Леново, която гражданите наричат „Летището“, за приземяване и излитане на транспортни самолети С-130J на 27.08.2021г. и на 30.08.2021г. за времето от 12:00ч. до 14:00ч. като движението от кв. Дебър в посока Поройна ще бъде преустановено в посочения отрязък от време.

Обезопасяването на пътя ще се извърши съвместно от Военна полиция и органите на РУ на МВР-Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини