Трима нови от 8 депутати в 46-ото Народно събрание от Хасковска област

    Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание днес в сградата на парламента на пл."Народно събрание" №2.

    По традиция то ще бъде открито в 9 ч. от най-възрастния присъстващ народен представител. В 46-ото обикновено Народно събрание това е Мика Зайкова, която беше избрана като депутат от Хасковски регион, но предпочете да влезе като представител на „Има такъв народ“ от Смолян, където беше и водач на листата.

    За първи път в парламента днес клетва ще положат като народни представители трима нови депутати от осем-мандатния 29-ти изборен район- Хасково.

    Сред новите лица, които ще лобират за развитието на Хасковска област и ще защитават интересите на хората от избирателния  си район, е адвокат Меглена Гунчева от  „Изправи се! Мутри вън!“, които обаче в парламента влизат с новото име -„Изправи се.бг!Ние идваме!“.

    Юристката, която е втори мандат председател на Адвокатската колегия в Хасково, е възпитаник на СУ ”Климент Охридски". В Колегията е от 1992 година. Понастоящем е собственик на Адвокатско дружество „Гунчева и Ангелов”, специализирано главно в областта на гражданското и търговското право.

    Тя поведе листата на формацията в Хасково, след като стана ясно, че предходният лидер и депутат от нея в 45-ия парламент- инж. Минко Ангелов, няма да участва в  изборите. Той избира да остане на поста на областен управител, на който беше назначен със заповед на служебния премиер.

    Петко Кущирев е другото новото местно лице в 46 Народно събрание. Областният лидер на партията на Слави Трифонов „Има Такъв народ“ стана депутат от третата позиция в листата, след като втората в нея- Мика Зайкова се отказа да влезе като народен представител от Хасково.

    Кущирев е от Хасково, на 45 години, семеен. Той е икономист е по образование, работи в сферата на рекламата.

    За разлика от първите двама, третият нов депутат от Хасково, който е представител на коалиция „БСП за България”- Владимир Маринов, не е местен. За месец време преди вота обаче той успя да направи силна кампания и да обиколи целия регион на Хасково, да се срещне и да се представи на хората по места.

    Владимир Маринов бе водач на листата в Хасково. Той е заместник-председател на ПП АБВ от 2016 година. Роден е през 1981 година в Пловдив. Възпитаник е на Московския държавен институт по международен мениджмънт.

    От 2004 година се занимава с частен бизнес в сферата на селското стопанство.

    От 2010 година е активно политиката, първо като общински съветник в община „Родопи” от БСП, кандидат за кмет на община „Родопи” на местните избори през 2011 година.

    В периода 2015 -2016 година е заместник-областен управител на Пловдив, от 2019 година – заместник-кмет на община „Родопи”.

    Останалите петима депутати от Хасково са били вече в парламента.

    Като част от краткия живот на 45-тото НС е Катя Панева, която влезе в настоящото отново от лидерската позиция в листата на "Демократична България-Обединение". В него димитровградчанката е представител на ДСБ.

    Мястото като депутат от Хасково от ДПС от предишния парламент и сега запази Сезгин Мехмед, който е и председател на младежката формация на Движението в страната.

    От ГЕРБ Делян Добрев и Георги Станков, вече опитни парламентаристи, ще представляват Хасковски регион.

    Хирургът уролог доц.д-р Силви Кирилов бе депутат от Хасково и в 45-то Народно събрание с квотата на „Има такъв народ“. В новата изборна кампания отново на него беше поверено водаческото място в листата на Хасково.

    След полагането на клетвата днес народните представители ще подпишат клетвени листове.

    Ще бъде избран председател на 46-ото народно събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председатели на Народното събрание.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гр
      Грешки
      4 0
      14:55, 21 юли 2021
      Каква грешка възниква бе плужаци ?
      • ;)
        ;)
        6 0
        15:10, 21 юли 2021
        Сайта е грешен, сайта...
      • Ху
        хубавци
        7 0
        16:54, 21 юли 2021
        Мамини мили "хубавци"
    Последни новини