Тракийският университет в Одрин набира български студенти

Заместник ректорът и ръководител на международния отдел в Тракийския университет в град Одрин, Турцияа проф.д-р МуратТюркйълмаз и директор Дирекция“Учебни дейности“ ТюркерТюкюч проведоха днес работна среща с представители на общини от областите Кърджали и Хасково. Те представиха различните факултети и специалности, условията за прием на студенти от България.В Тракийския университет в Одрин се обучават студенти от 64 държави, 4000 са студентите от Балканите, 1 200 са студентите от България. Специалностите в университета са 300.

За учебната 2021/2022 г. документи за кандидатстване от чужбина се приемат до 30.07.2021г.Кандидатстването се извършва онлайн,включително и на български език, то е безплатно.Приемът е по документи.За прием на студенти от България са определени 403 места в различни специалности като медицина, стоматология, фармация, археология,инженерство/машинни и строителни инженери/ и др.Предлага се безплатно  едногодишно езиково обучение, както и стипендии по време на следването.

Дипломите от Тракийския университет са международно признати.Университетът поддържа контакти с наши университети като СУ“Св.Климент Охридски“, ПУ“П.Хилендарски“, както и с други 28 висши учебни заведения от цял свят.За повече информация на желаещите да кандидатстват - https://student.trakya.edu.tr

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини