Тоска Запрянова участва в арт симпозиум в Одрин

Изображение 1 от 2

    На 29 септември /неделя/ черквата  „Св.св.Константин и Елена” в Одрин официално ще отбележи 150 – годишнината от основаването си. Преди официалното тържество са организирани серия от мероприятия. Едно от тях е арт симпозиум от 25 до 29 септември 2019 г. По покана на Настоятелството на черквата и на генералния консул в Одрин между четиримата художници от България е и Тоаска Запрянова. Нашата съгражданка разказа, че през целия ден рисуват в двора на „Св.св. Константин и Елена”. Тоска има поръчка за голямо платно с маслени бои, на което е изобразен храма и то ще бъде поставено в консулството.

    Уредник в българската православна черква в Одрин е Христо Христов, преподавател в музикалното училище там. В малкото свободно време г-н Христов организира за художниците посещения на различни забележителности в града, като българското училище в Одрин завещано от Петър Берон.

    Красимира Ст.Славова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ар
      Архимед
      4 0
      19:13, 28 сеп 2019
      Дано никога не огасне огънят на православието в Одрин. Да е жив и здрав от. Чакарък всеотдаен служител в одринския православен храм св. Георги и всички православни люде в турция. Апел към всеки православен прибиваващ в Одрин да посети поне един от православните там храмове за духовна съпричастност и прослава на всевишния.
      Според светоотчески предания св. София в Константинопол отново ще бъде в ръцете на православните. В Турция и в арабския свят има много християни за които не сме и предполагали.
      Живот и здраве на всички друговерци да живеем в благоденствие и разбирателство.
    Последни новини