Подводният град на Дубай с рекорд на Гинес

Отскоро Дубай може да се похвали с рекорд на Гинес за най-висок инфинити басейн. Но изненадите от арабското емирство нямат край. Ето я и поредната атракция, която привлича посетители и вниманието на всички.

Deep Dive Dubai е най-дълбокият плувен басейн в света, който вече е вписан в книгата с рекордите на Гинес. Той е пригоден за подводно гмуркане и е с дълбочина цели 60 метра - с 15 метра повече от предишния първенец (Deepspot в Полша).

Също така, е с еквивалента на шест басейна с олимпийски размери - за напълването му са били необходими 14.5 милиона литра вода. Тя се поддържа с температура 30 градуса по Целзий. Капацитетът е до 12 гмуркачи едновременно.

Сградата, в която се намира басейнът рекордьор, привлича погледи с формата си на огромна стрида. А в нея се намира и най-голямото студио за подводно кино в района. 

Но по-интересното е невидимо на повърхността. Пред смелчаците гмуркачи се открива невероятната гледка на цял подводен свят на няколко нива, изпипан до най-малкия детайл - с изоставени сгради, предмети от бита, автомобили и дори растителност.

Потопеният град, в който има звуци и светлини, крие и две сухи помещения, в които гмуркачите могат да свалят екипировката си, да дишат спокойно и дори да поиграят джаги. 56 камери следят за сигурността им на всеки ъгъл, предава CNN.

Засега посещенията в Deep Dive Dubai са само със специална покана, каквато получи и актьорът Уил Смит и вече се възползва от нея. Очаква се по-късно тази година съоръжението да заработи за всички желаещи. Цените за необичайната подводна разходка варират от 115 до 345 евро в зависимост от маршрута и екипировката.

А ако попаднем в Дубай и можем да си позволим това удоволствие, трябва да имаме предвид едно важно предупреждение. След гмуркане се препоръчва между 18 и 24 часа да не сме на височина над 300 метра - което значи, че трябва да отложим малко посещението на Бурж Халифа.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини