Специална подкрепа от джудистите на Хасково за Ивелина Илиева в Токио

Изображение 1 от 2

    Много обич и подкрепа засвидетелстват от Спортен клуб по джудо „Хасково“ към Ивелина Илиева за участието й на Олимпиадата.

    Тя е сред тримата състезатели по джудо, които ще представят страната ни на Олимпийските игри в Токио. За втора поредна олимпиада тръгват Ивайло Иванов (81 кг) и Янислав Герчев (60 кг), а хасковлийката Ивелина Илиева (57 кг) ще дебютира на олимпийското татами.

    Олимпийското ни трио пътува за Япония на 10 юли, а първи на игрите участва ден след откриването им,на на 24 юли, Янислав Герчев. Ивелина Илиева излиза на татамито на 26 юли, а Ивайло Иванов – на 27 юли.

    За да изкажат силната си подкрепа към Ивелина Илиева най-малките джудистите от родния й Хасково направиха плакат с изобразени четирилистна детелина, лъв, олимпийските кръгове и логото на клуба, а на него пише“Спортен клуб по джудо “Хасково” подкрепя Ивелина Илиева на Олимпийските игри в Токио!“, който пуснаха в социалната мрежа.

    Още по време на подготовката си най-добрата ни състезателка по джудо посочи, че е готова за медал. Ивелина отбеляза, че е готова за голямата битка, след като беше на крачка от заминаването си за Токио, след като в началото на годината получи тежка травма на коляното. Това наложи и промяна в цялостната й подготовка за Олимпиадата.

    Това нейно участие през 2021 година е дълго чакано, тъй като за Олимпиадата през 2016 година при нея се разигра същият сценарий-пет месеца преди заминаването си за големия спортен форум Ивелина се контузи, тогава я оперираха и се наложи да остане в България. Догодина за първи път България ще е домакин на Европейското първенство за мъже и жени и това може да отложи с още малко заявения вече от спортистката финал на кариерата й след Токио.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини