Направиха сефтето! Първа катастрофа на новооткрития участък за Стара Загора, часове след пуска му

    3 часа след пуска на новия участък от ремонтиращото се трасе Димитровград - Стара Загора, вече е факт и първата катастрофа.

    Инцидентът се е случил към 13:30 часа днес на кръстовището, което свързва главния път за Стара Загора (новооткритата отсечка) и изхода от досегашния обход от димитровградския квартал Изгрев. Катастрофата е между лек автомобил и малък камион, няма тежко пострадали, само материални щети. Лекият автомобил е сериозно повреден и бе откаран от пътна помощ до пункт за цветни метали.

    Катастрофата е станала след като лекият автомобил е излизал от път без предимство към главния път Димитровград - Стара Загора и е отнел предимството на движещия се направо камион по новооткрития днес участък.

    Към този момент кръстовището не бе урегулирано правилно - последният пътен знак за излизащите от квартал Изгрев е задължителен завой на ляво, няма знак "стоп", нито такъв за път без предимство. Шофьорът на лекия автомобил не пожела да коментира ситуацията, но вероятно е карал по навик от последните 9 месеца, през които не е имало движение по главния път в посока Димитровград, докато е бил затворен, и не е имало нужда да се оглежда и да се съобразява с трафика.

    Въпреки, че най-популярната автомобилна навигация все още дава преминаване през обходния маршрут, голяма част от шофьорите вече започват да се ориентират и да преминават през новооткритата отсечка.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ха
      Хаха
      19 -1
      16:02, 7 юли 2021
      Хахаха, сори не мога да кажа друго.
    • 2
      Ма
      Майстора
      14 0
      16:07, 7 юли 2021
      Какви цветни метали какви 5 лв.Малко кит,нова броня и фарове и е готова за пазара.
    • 3
      Аб
      АБ
      23 -3
      16:10, 7 юли 2021
      И какво му е отварянето. то и до сега се вървеше по този път.Само се заобикаляше малко през циганската махала.АБ награбиха всички поръчки в региона и не смогват да си свършат работата. Чак празник стана да се отвори един пиклив пътен участък с работа за не повече от три месеца. Пряко сили. И още не са му сложиби биндера.
    • 4
      Pp
      ppp
      17 0
      19:05, 7 юли 2021
      Ако това от Димитровград до Старозаголска област преди Бял Извор е завършен ремонт на пътя - УЖАС. В Папуа и Нова Гвинея най - вероятно се прави по - качествено. Половин Румъния минава по този път и ставаме за РЕЗИЛ...
    • 5
      Лу
      лудия Макс
      7 -2
      21:00, 7 юли 2021
      Катастрофиралите малко преди катастрофата са се изживявали като румънски тираджии.
    Последни новини