Янаки Стоилов: МВР и прокуратурата да поемат отговорност срещу изборната търговия

Правосъдният министър призова МВР и прокуратурата да поемат отговорностите си за противодействие на изборната търговия, въпреки противоречията между институциите.

Проф. Янаки Стоилов определи организацията на изборите като непосредствена задача в следващите дни. Коментира, че не е негова работа да коментира действията на свои колеги, но все пак заяви, че напрежението е провокирано както от едната, така и от другата страна.

Министърът допълни още, че не му е оказван натиск за внасяне за искане за отстраняване на главния прокурор.

"Аз ще анализирам сигнала, който ще изпрати министър Бойко Рашков. Ще преценя неговата допустимост, доколкото е възможно неговата основателност. Знаете, че съгласно Конституцията има възможности с такива въпроси да се занимава Висшият съдебен съвет, министърът на правосъдието е един от тези, които могат да сезират. Смятам обаче, че в близките дни най-актуалната задача е добрата организация на изборите, надявам се въпреки противоречията прокуратурата и Министерството на вътрешните работи да взаимодействат ефективно", заяви Стоилов.

1200 лишени от свобода лица ще имат право на глас на изборите в неделя. Янаки Стоилов допълни, че затворите и арестите у нас са единствените места, в които гарантирано няма изборна търговия.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    12 години Измама и грабеж.
    3 -1
    13:11, 6 юли 2021
    С 28 000 купени гласа ГЕРБ са печелили всички избори в Хасковска област без никакъв проблем!!
    Нужни са им 5% реално гласували+28000 фалшиви гласа ,
    и готово!
    Партията след тях БСП ,а сега и ИТН нямат никакъв шанс!!

    Разбрахме как скорошните Затворници-ГЕРБ открадваха всички избори от 2009 досега !!
    • Ба
      бат Танас
      0 0
      13:49, 6 юли 2021
      А сега ми обясни ти като всичко знаеш и ти е ясно как става купуването на гласове с машини? И децата знаят с хартийки и на книга как ставаше досега обаче мозъците от последния парламент измислиха тази схема уж да не може да се купуват гласове. Как става купуването с машини или Бойко Тарашков си бълнува и бръщолеви ????
Последни новини