Община Созопол ще предприеме правни действия за разрешаване на казуса с плажа "Смокините"

Община Созопол ще предприеме правни действия по административния ред за разрешаване в своя защита на казуса с плажа "Смокините-север". Това съобщиха от общинския пресцентър и уточниха, че на 24 юни в администрацията на общината е постъпил доклад от Дирекция национален строителен контрол /ДНСК/, който удостоверява, че монтираните монолитни конструктивни елементи на въпросния плаж съответстват на дефиницията за преместваем обект, не представляват строеж или част от строеж.

Вчера ДНСК обяви, че е подала сигнал до Върховна административна прокуратура във връзка с издадени пет броя разрешителни за поставянето на обектите на територията на плажа. В сигнала се твърди, че издадените от главния архитект на Община Созопол разрешителни за поставяне на обекти на територията на плажа всъщност "предвиждат изграждане на строежи".

От Община Созопол твърдят, че разрешенията от главния архитект са издадени съобразно Закона за устройство на черноморското крайбрежие, Закона за устройство на територията и одобрена схема на Министерство на туризма, в която конкретно са посочени площи, габарити, вид конструкция и функционалност.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини