Заразените с Делта варианта работят в столичния градски транспорт

Заразените с индийския вариант Делта на коронавирусната инфекция работят в столичния електротранспорт, каза пред журналисти директорът на Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/ проф. д-р Ива Христова.

Христова коментира доказаните седем случая на Делта вариант на COVID-19 и един на южноафриканския Бета вариант. Пробите са били изпратени в НЦЗПБ от болница "Пирогов", в периода 6-14 юни.

Заразеният с Бета вариант на вируса е чужденец, временнопребиваващ в България, посочи проф. Христова.

Предстои задълбочено изясняване на контактите им лица, както и дали са пътували в чужбина, допълни проф. Христова. По думите й до няколко седмици се очаква да има много повече заразени с Делта варианта, тъй като той се разпространява много по-лесно.

Ваксините, с които разполага страната ни, са достатъчно ефикасни и срещу тези два варианта на вируса, увери проф. Христова и допълни, че през лятото е възможна нова вълна от заразени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Уф
    уф
    3 -3
    17:50, 28 юни 2021
    Нагнетяването на напрежение продължава.
  • 2
    Зд
    Здравко
    1 -1
    11:37, 29 юни 2021
    Фармацевтичната индустрия умишлено нагнетява напрежение. Единственото, в което засега наистина успяват собствениците на големите корпорации в нея и на аптечните вериги, е да трупат невероятни печалби – там вече се появиха нови мултимилионери, а дори и милиардери. За тази година, откакто съществува пандемията, какви ли не „ефективни“ лекарства ни пробутваха щедро заплатените манипулатори на служба на БигФарма – от хлорохин до ремдесивир. И всички те се оказаха не просто неработещи, но и твърде опасни за този, който ги приема. Ето защо може да сме сигурни, че ако химията ни предложи утре ефективен лек против Ковид-19, то може да не се съмняваме: спасявайки ни от него, той ще увреди други наши органи. Просто така си работят лекарствата, създавани от фармацевтичната мафия.

Случаен виц

Последни новини