Крумовградчанин притежава най-голямата колекция в страната на модели на мотоциклети, оценявана е на 30 000 лева

    Крумовградчанин притежава най-голямата колекция в страната на модели на мотоциклети. Тя наброява над 2500 екземпляра и се оценява на 30 000 лева. Началото й е поставено през 2016. Днес собственикът и Владимир Петров е с най-голяма сбирка сред членовете на специализирана група във социалната мрежа Фейсбук, обединяваща любители от цялата страна.

    За Кърджали бг вести Владимир Петров сподели, че към хобито му го подтикнало друго влечение. От 2011 г.кара пистов мотоциклет. Започнал да купува модели на мотоциклети от мотосъбори и бензиностанции. В последствие  започнал да си ги поръчва онлайн. Първоначално близките му били против, но в последствие поощрили неговото увлечение.

    С разрастването на колекцията възникнала необходимостта от етажерки. Поръчал специални стелажи на майстор дърводелец. Но и те вече не са достатъчни да поберат колекцията.

      Гордее се,че притежава уникална „машина” от сбирката на Shell. Аналогичен екземпляр притежава колекционер в Чехия.Наскоро от Словакия му предложили цена от 100 евро.

     Владимир Петров споделя,че като цяло българския пазар е слаб. Основно се предлагат модели в сайта „Продавалник”.Той се насочва към чуждестранни сайтове.Цените често варират от 80 до 100 евро.Близките му подарявали модели, но престанали,защото той притежава цялата гама от мотоциклети, която я има на българския пазар.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини