Самозабравил се шофьор на камион бе заловен с книжка менте

Водач с фалшива шофьорска книжка е бил установен от полицейски служители на РУ-Джебел. 44-годишен управлявал товарен автомобил „Форд“ и бил спрян за проверка на 13 юни около 8 часа в града. Пред полицаите шофьорът представил свидетелство за правоуправление, издадено в Нидерландия. След направена справка станало ясно, че документът е неистински. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

Кърджали. 36-годишен управлявал нерегистриран товарен автомобил „Мерцедес“, установили полицаи от РУ-Кърджали. Водачът бил проверен на входа на село Черешица, а при справка се изяснило, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Започната е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.  

 77-годишен водач на „Форд“ блъснал спрял автомобил „Ауди“ за изчакване на пресичащи пешеходци. Няма пострадали. Пътното произшествие станало на 11 юни около 10,30 часа на кръстовището между булевардите „Беломорски“ и „България“ в областния град. Тестовете за алкохол на двамата водачи са с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

 24 огнеборци са реагирали на сигнали за пожари и аварийни и спасителни ситуации. Трима пожарникари от службата в Кърджали загасили запалени отпадъци в контейнер за смет вследствие на небрежна работа с огън. Няма нанесени щети. Екипи на службите в Джебел и Ардино отстранили паднали дървета на пътните платна в района на селата Вълкович и Млечино. Пожарникари от службата в областния град се отзовали на сигнали за пренасяне на болен човек от жилището му до медицински екип, отключване на апартамент, обезопасяване на паднал кабел и повреден капак на шахта, създаващ риск за пътни произшествия. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини