Детски футболен турнир се проведе в Кърджали

В истински спортен празник за всички деца се превърна детският футболен турнир 5 „KardzhaliCup 2021“, родени през 2014 година. Надпреварата се проведе на обновения стадион „Кърджали“ в квартал „Веселчане“, а организатори бяха  ФК „Кърджали“ съвместно с Община Кърджали.

В спортната проява взеха участие осем отбора от Кърджали, Хасково, Свиленград, Димитровград, Асеновград  и Стара Загора, които бяха разпределени в две групи по системата „всеки срещу всеки“. Следизиграването на срещите от груповата фаза, сeoформиха и двете финални четворки, където отборите бяха разпределени в златен и сребърен поток.

След оспорвани срещи победител в златния поток стана отборът на ФК „Бригада“ (Димитровград). Във финалната среща възпитаниците на треньора Христо Василев разгромиха състава на ДФК „Шампион 1“ (Стара Загора) с 9:2. В герой на мача се превърна нападателят на „Бригада“ Павлин Златков, който реализира 7 гола. Останалите два гола за димитровградчани реализира Мирослав Лазаров. А точен за старазагорците бе Кристиян Иванов (2 гола). В спор за третото място домакините от ФК „Кърджали 1“ сразиха категорично тима на ФК „Свиленград“ с 8:2.

Победител в сребърния поток стана отборът на ОФК „Хасково“. Във финалния двубоя малките футболисти от Хасково победиха трудно с 4:3 връстниците си от състава на ФК „Шипка Старс“ (Асеновград). На трето място се наредиха децатаот

ДФК „Шампион 2“ (Стара Загора),а четвърти останаха малките футболисти от школата на втория състав на ФК „Кърджали“.

След края на турнира всички отбори бяха наградени с купи и медали, които им бяха връчени от дългогодишният президент на ПФК „Арда 1924“ Рамадан Яшаров, легендата на ПФК „Арда 1924“ Ахмед Осман и президента на ФК „Кърджали“ СевдиШефкед. За голмайстор и най-полезен играч на турнира бе обявен 7-годишният Павлин Златков от отбора на „Бригада“, който реализира общо 26 гола в турнира.

„Изключително съм доволен от перфектната организация на турнира. Резултатите не ни вълнуват, важното е да има повече подобни събития, за да може децата да спортуват и да играят любимата си игра“, заяви наставникът на шампионите от ФК „Бригада“ (Димитровград) Христо Василев.

Дългогодишният президент на ПФК „Арда 1924“ Рамадан Яшаров, който е основният „виновник‘ за организирането на този чудесен турнир, сподели, че се надява турнирът да се превърне в традиционен и да се радва на все повече участници.

Съдии на турнира бяха професионалните рефери Мустафа Шефкед и Владимир Хубенов, както и Валентин Чаушев и Ариф Садула.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини