Без инциденти и нарушения на двата парада в София

Служители на реда осигуриха с полицейско присъствие днес местата в София, където се проведоха планирани събирания и шествия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обезпечено бе спокойното протичане на инициативите, както и шествията на участниците в тях. Не бяха допуснати инциденти, нито нарушения на обществения ред.

Осем непълнолетни без документи за самоличност са били отведени в столично районно управление. След установяване на самоличността им, са били предадени на родители. Един от тях е носел забранени предмети - нож и бокс, съобщиха от СДВР.

На 12 юни се проведе за пореден път София прайд. Същия ден бе организирано шествие от ВМРО, Гражданското сдружение "Родина, Общество, Държавност (РОД), Християнреформистка партия, Български съюз за директна демокрация (БСДД) и партията "Чест" в подкрепа на традиционните български ценности, на връзката между родителите и децата и срещу европейската стратегия за детето, която, според участниците, дискриминира родителите и поставя децата под ударите на джендър идеологиите.

Коментари в сайта

Последни новини