Атака и ВМРО: Всеки политик да каже гей ли е или не

Всеки, който желае, ще има възможността да присъства виртуално на тазгодишния София Прайд. Шествието и концертът ще се излъчват на живо в Интернет на адрес www.sofiapride.info

В Изборния кодекс трябва да залегне задължение всеки политик да декларира сексуалната си ориентация, когато дойде време за избори, заяви Десислав Чуколов от "Атака" в кулоарите на парламента. Пред журналисти "Атака", ВМРО, БНС, БНРП и други патриотични организации обявиха, че са против организирането на гейпарад утре в София, предаде БТА.

Формациите предвиждат в 10 ч. да направят контрапарад - протестно шествие, което ще започне от пилоните на НДК. Чуколов настоя и всички лидери на партии да изразят мнението си за исканията за узаконяване на хомосексуалните бракове, както и еднополови двойки да могат да осиновяват деца.

Според депутата от "Атака" подобни идеи застрашават устоите на нацията. Ангел Джамбазки от ВМРО допълни, че протестът на патриотичните организации е срещу това да ни се налага поведение и да се приема едно различие за норма.

Протестираме срещу това чужди посланици да минават по улиците на София и да ни налагат някакъв модел - ние имаме свой модел и си го харесваме, заяви той. Не приемаме нито еднополови бракове, нито осиновяване на деца от такива двойки - това е заплаха за държавността и то в момента на най-големия демографски срив, който е претърпявала българската нация, посочи Джамбазки.

Петият гейпарад "София прайд" е обявен за утре, 30 юни, с начален час 16.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини