10 °C

132 безработни са потърсили работа по време на кампанията "Работа в БГ Туризма"

Кампанията на Агенцията по заетостта за подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”, привлече стотици работодатели в сектора и хиляди търсещи работа в цялата страна.

В Първомай Бюрото по труда даде възможност на 132-ма безработни да се запознаят с условията за работа в бранша. 16 бяха насочени към свободните работни места. Справката  сочи само един започнал работа с посредничеството на Бюрото. Това може да означава както, че няма достатъчно подготвени кадри, така и че хората са притеснени от несигурността в туризма и отново има недостиг на работна ръка.

Предлаганите работни места са основно за камериерки, готвачи, сервитьори, рецепционисти, администратори, бармани, аниматори, салонни управители, спасители, пикола, масажисти, хигиенисти и др. Утре, 15 юни 2021 г., от 10:00 ч. Бюрото по труда ще проведе Обща трудова борса по проекта на АЗ "Готови за работа" . Специалистите ще очакват всички заинтересовани в ритуалната зала в читалище "Св.св. Кирил и Методий.

Агенцията по заетостта обръща внимание, че набирането на заявки от работодателите продължава, като по всяка от тях ще се извършва подбор и насочване на подходящи кандидати до удовлетворяване на потребностите на представителите от бранша. Всички желаещи да работят в тази сфера могат да се информират за актуалните свободни работни места от сайта на институцията в рубриката „е-Трудова борса” и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини