Деветима души от община Асеновград бяха подпомогнати финансово за лечението си

Община Асеновград подпомогна с еднократна социална помощ деветима нуждаещи се от средства асеновградчани.

Средствата се отпускат с решение на Общинския съвет в града.

За Виолета Младенова бяха отделени 100 лева за лечение. Жената е претърпяла оперативна интервенция поради счупване на тазобедрена става. Жената е 70-годишна пенсионерка, чиято пенсия е в размер на 225 лева месечно.

Лечението на Елка Кацарева беше подпомогнато с 300 лева . Тя е на 62 г., доходите й са от пенсия в размер на 255 лева. Елка е с 50% трудова неработоспособност без чужда помощ с поставена водеща диагноза "Горен външен квадрат на млечната жлеза".

78-годишният Рамадан Ибров е диагностициран със "злокачествено новообразувание на простатата". Той се нуждае от финансови средства, за да осигури лечението си. Асеновградчанинът беше подпомогнат с 1000 лева.

За Йорданка Динкова, която е на 66 г., бяха отпуснати 100 лева за лечение. Тя е на постоянна медикаментозна терапия. Доходите й от пенсия са в размер на 315 лева на месец.

Таня Чизмова бе финансирана с 1000 лева за закупуване на лекарства. 51-годишната жена е от Асеновград и е с диагноза "злокачествено новообразувание на панкреас".

Еднократна социална помощ от 200 лева бе отпусната на 61-годишната Дургадън Рамадан от асеновградското село Мулдава. Тя е със 100% трайно намалена работоспособност без чужда помощ, с поставена водеща диагноза "лезия, излизаща извън границите на една и повече посочени локализации на млечна жлеза". Средствата са й необходими за закупуване на лекарства.

Стефан Димитров, на 48 г., от Асеновград се нуждае от финансови средства за лечение, а доходите му са от пенсия в размер на 345 лева. Той бе подпомогнат с 100 лева.

За 47-годишната асеновградчанка Ангелина Неделчева пък бяха отделени 300 лева, които са й необходими за поемането на част от разходите по неотложно лечение.

Общината отпусна средства и за Захаринка Янева на 76 г. от село Златовръх. Сумата, която й бе отпусната, е в размер на 300 лева. Парите й трябват за лечение и закупуване на лекарства. Захаринка е в пенсионна възраст, но не получава пенсия поради недостиг на трудов стаж и осигуровки.

Лечението на още две жени също бе подпомогнато финансово - Екефе Салихчева и Пяна Стоева.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини