Руският съюз на туристическата индустрия посочи приблизителните разходи за турне с ваксини в Руската федерация

МОСКВА, 7 юни. / ТАСС /. Цената на турнето за чужденци за ваксинация в Русия може да бъде 1,5-2,5 хил. Долара, с изключение на пътуването със самолет, заяви пред ТАСС Андрей Игнатиев, президент на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ)

"$ 1,5-2,5 хиляди, ако останете в Русия за 21 дни без пътуване със самолет", каза Игнатиев.

Той отбеляза, че технически туристически продукт за ваксинация на чужденци в Русия е готов, но е необходимо да се реши въпросът с влизането на такива туристи в страната. "Туроператорите бяха готови да организират ваксинални обиколки в началото на годината, такива заявки редовно бяха получавани от туристически компании от цял ​​свят. Продуктът вече е готов, но е необходимо да се разрешат проблемите с визовата подкрепа и законното влизане за чужденци, желаещи да получат руската ваксина ", добави Игнатиев.

Тъй като днес голям процент от населението е ваксинирано в Европа, експертът прогнозира, че преди всичко обиколките с ваксини биха могли да представляват интерес за жителите на азиатските страни, включително Индия, Близкия изток, например Иран, както и страни в Африка и Латинска Америка. „Страните от Африка и Латинска Америка проявиха голям интерес към такъв туристически продукт през целия период на ваксинация в Русия, РСТ получи такива искания“, обясни ръководителят на РСТ.

Туровете с ваксини могат да бъдат добра подкрепа за туроператорите в условия на почти нулев входящ туристически поток в страната за повече от година, каза той. Триседмичните обиколки за чужденци могат да помогнат за възстановяването му. "Това е комбинация от ваксинация с културна и екскурзионна програма, която може да бъде много интересна, улавяйки различни региони на Русия. Друг вариант е двуседмично пътуване, има и такива заявки", каза Игнатиев.

Руският президент Владимир Путин, изказвайки се на 4 юни на пленарната сесия на ПМГЕ, възложи на правителството да разработи въпроса за организирането на платена ваксинация срещу коронавирусна инфекция в Русия за чужденци до края на юни. Ростуризмът е готов незабавно, заедно с туроператори, да организира обиколки за ваксинация на чужденци, заяви пред ТАСС ръководителят на Ростуризма Зарина Догузова.

tass.ru

Статията ни е предоставена от д-р Марин Мухтаров д.м.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини