Народният певец Димитър Аргиров се връща към рока с група "Епизод"

Народният певец Димитър Аргиров се връща към рок амплоато си на сцена, заедно с група "Епизод". Той замества за няколко концерта настоящия фронтмен на бандата Емил Чендов, който се бе оттеглил временно, поради здравословни причини.

На 5 юни на сцената на "Сити стейдж" предстои концерт, който ще бъде разделен на две части - "Инквизиция" и "Възраждане", разказват организаторите. Първата част певецът ще изпълни повечето песни от "мрачния" период на "Епизод" с присъствие на сцената на палачи и средновековни атрибути.

В периода 1987-1990 г. Аргиров е вокал на "Епизод". Дълго време живее в Италия и този период бележи раздялата му с групата.

Паралелно с това, Димитър Аргиров не спира да работи и своите фолклорни проекти. Той подготвя нови народни песни за четвърти албум "Леле, шо е убава". С народната певица Соня Чакърова, с която имат много дуети, са готови и със съвместния им албум "Душа гори, песен пее". Поради пандемията издаването беше отложено за тази година.

И в двата проекта Аргиров експериментира, като създава аранжименти, смесва характерни мотиви от различни фолклорни области. Продължава и с интерпретирането на български народни песни с рок и метъл звучене.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини