Световното турне на Postmodern Jukebox ще мине през София

София става част от турнето на Postmodern Jukebox (PMJ), което започва тази есен. Според официалния сайта на формацията гостуването в зала 1 на НДК е на 29 юни.

Поп джаз феноменът, създаден от Скот Брадли, празнува дългоочакваното завръщане към изпълненията на живо с поредица от гастроли - 66 са обявените дати в САЩ и Канада, 17 - в Австралия, и 44 - Европа.

Предишното турне на PMJ беше отложено заради пандемията.

"Щастливи сме, че имаме толкова много невероятни фенове по целия свят, които ни позволяват да направим този глобален тур, за да може нашата музика да звучи във всяко кътче на планетата. Това е "голямото отваряне" на света, но също така е и "голямото събиране" - не само за нашия екип, но също и за почитателите на класическото забавление", казва Скот Брадли.

През октомври 2019 г. PMJ направиха четвъртото си гостуване у нас.

Postmodern Jukebox не е група, а постоянно обновяваща се формация от близо 100 артисти - музиканти-виртуози, певци и танцьори. Създателят им Скот Брадли, пианист и композитор, ги открива и събира от малки и големи сцени, нощни клубове и тв формати. Сред тях има победители в American Idol, преподаватели по музика, водещи на тв програми, както и носители на "Грами".

Наричат ги "крале на винтидж културата", "ретро сензация", "машина на времето". Концепцията е най-големите хитове на 20 и 21 век, а също и не толкова известни парчета, да се "преформатират" в музикални стилове от миналия век. Така, публиката има шанса да чуе Кристина Агилера и Майкъл Джексън, U2 и Metallica, Бионсе, Portugal The Man или АВВА в нови и неузнаваеми версии.

Брадли заснема първите клипове през 2009 г. в своето мазe. Проектът генерира огромен успех в социалните мрежи. До днес PMJ имат над 1 милиард гледания в YouTube, с над 4,2 милиона последователи и над два милиона фена във Фейсбук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини