Къщите в Италия, които се продаваха по 1 евро, намериха неочаквани собственици

Заради COVID-19 се наложи да бъде преразгледана цялата схема за възраждане на италианските градове.

През 2019 г. град Камарата в Сицилия се появи в заглавията на международните новини. Той беше един от първите в Италия, който обяви, че продава изоставени къщи за 1 евро на всеки, който иска да остане в града и ще ремонтира закупения имот.

Кметството на постепенно обезлюдяващата се Камарата получи много заявления от цял ​​свят, но след това пандемията COVID-19 обърка всички планове за възраждането на града. В крайна сметка не е купена нито една къща.

Но неочаквано коронавирусът стартира нов процес. Потомци на хора, напуснали Камарата през втората половина на 20 век, започват да се връщат в родината на своите предци, съобщава CNN.

Това е поколението на милениалите, родено предимно от 1981 до 1996 г. Те се опитват да намерят своите корени, да възстановят семейната история и нямат нищо против да станат отново постоянни жители на града. Не на последно място роля играе възможността за дистанционна работа, която се появи по време на пандемията. В момента повечето заявления идват от Аржентина, където италианците масово емигрират през 20 век.

Италианци, които нямат корени тук, също идват в Камарата. Те са щастливи да напуснат големите градове, за да живеят в малката общност близо до природата.

Младите хора, които пристигнаха в града, вече са организирали асоциацията StreetTo, която ще помага на потенциалните жители на Камарата да намерят подходящи домове, да започнат бизнес и да се адаптират към новите условия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини