Временно спряха самолет на Луфтханза в Минск

Националното летище в Минск съобщи, че на имейла му е изпратено анонимно съобщение с намерението, че ще се извърши терористичен акт по време на полета на Луфтханза LH1487 по маршрута Минск - Франкфурт.

Качването на полета беше спряно за около 2 часа, а самолетът - подложен на повторна проверка. "Всички заинтересовани страни са информирани за случващото се", заявиха от пресслужбата на летището. 

По-късно стана ясно, че съобщението за предстоящата терористична атака на борда на самолета на авиокомпанията не е потвърдено и той е излетял от Минск. 

"В момента всички необходими мерки за проверка на пътниците, багажа и самолета са завършени. Докладът за терористичната атака, който по-рано беше получен по електронната поща на летището, не беше потвърден", допълниха от летището.

Вчера самолет на Ryanair по маршрута от Атина до столицата на Литва Вилнюс беше приземен извънредно на летището в Минск по нареждане на президента на Беларус Александър Лукашенко.

Целта на извънредното приземяване на самолета в Минск е била арестът на бившия главен редактор на опозиционния новинарски портал "Нехта" Роман Протасевич. "Нехта" имаше ключова роля по време на протестите срещу преизбирането миналата година на Александър Лукашенко за президент на Беларус.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини