Ще преминаваме турската граница с 30 минутен PCR за 20 лева

Турските медии обявяват, че след разговори с Министерството на здравеопазването и упълномощените институции, предвиждат от 1 юни 30-минутни тестове за корона вирус на цена от 110 турски лири. Въпреки спряганите цени на теста в българските медии, че цената му ще бъде 20 евро, при сегашния курс на лирата (0,20 лв. за 1 турска лира) той излиза около 22 лева, а не евро. Тестовете ще бъдат правени за 30 минути, обявяват от турска страна.

Целта на турските власти е да се улесни пристигането на български туристи в Одрин, които са секнали след 20 декември миналата година, след като Турция обяви преминаването на границата само с PCR тест, който в България излиза между 70 и 110 лева.

Председателят на Съюза на камарите и стоковите борси на Турция (TOBB), Зъпкънкурт каза: „С лаборатория в Одрин успяхме да се споразумеем за PCR тест за 30 минути за 110 лири. От 1 юни на входа на Капъкуле, който влиза в страната и не притежава от страната на произход PCR тест, ще може да направи този тест в Капъкуле за 110 турски лири. Всички ние подчертаваме важността на пристигането на нашите български приятели, които имат голямо значение за икономиката на нашия град Одрин."

Очаква се и допълнително облекчаване на мерките за влизане в Турция от българска страна, като се даде възможност без тест да влизат в Турция притежаващите сертификат за ваксинация и тези с документ за прекарана коронавирусна инфекция след 1-ви юни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    45
    456
    1 -2
    15:28, 25 май 2021
    Няма да идваме и без пари да ги направите.
    • Ха
      Хазарта
      2 0
      16:49, 25 май 2021
      Браво!
      Браво, господине!
      Ха дано ти мине...
Последни новини