В навечерието на 24 май Стойчо Шапатов направи жест към изявени ученици от село Градина

    Изключителен жест направи Стойчо Шапатов към изявени ученици от училището, в което се е учил да чете и пише – ОУ „Христо Ботев“, село Градина. Той раздаде парични и предметни награди на Симона Сребрева и Габриела Рашева и техни учителки и осигури почерпка за всички присъстващи на милото тържество.

    На връх Цветница в Parvomai.NET той прочита за класирането за национален кръг на олимпиадата по български език на Симона и му хрумва да предложи среща с учителите и учениците на училището. Към него се присъединява и изпълнителният директор на фирма „Искра“ инж. Марин Маринов, който също е възпитаник на градинското училище, а за осъществяване на срещата им съдейства и друг възпитаник на школото – кметът на село Градина, Йордан Стоев.

    Така в навечерието на 24 май – Денят на славянската писменост и култура, се събраха бивши, настоящи ученици и техните учители, за да споделят гордостта си от отличното представяне на седмокласниците на олимпиадата.

    Шапатов използва случая, за да разкаже накратко историята на училището и спомени от своите ученически години, които децата слушаха с интерес. „Когато прочетох за представянето Ви на олимпиадата по български език (а аз по образование съм филолог) се върнах в тези години и реших да направим тази среща, за да благодарим на вашите учители.“, а след това допълни“  „Вие представихте не само Градина и Първомай, но и цяла Пловдивска област.“

    Симона и Габриела, на която не са достигнали само 2 точки, за да повтори успеха на своята съученичка, получиха подаръци лично от Стойчо Шапатов – парична сума, тъкан календар, неговата книга със спомени с личен поздрав за момичетата.

    Инж. Марин Маринов награди и другите момичета, които са участвали и достойно са се представили на олимпиадата:  Мария Недкова, Анелия Иванова и Рая Емилова. Те също получиха парични и предметни награди.

    Шапатов благодари и на техните учители: Нели Арнаудова, Магдалена Иванова, Станимира Раева, на учителката им от началните класове – Гинка Иванова и директорката на училището Пенка Петкова. Те също получиха предметни награди. Всяка една от тях заяви и потвърди, че успехите на учениците са резултат от тяхната взаимна работа. Цветя на учителите поднесе и зам.-кметът на общината Радослава Ставрева, а кратко приветствие имаше и от общинският съветник Светозар Славчев. В края на тържествената част кметът Йордан Стоев изненада учениците и учителите с подарък за всички – нова електрона игра.

    Децата, които получиха парични награди казаха, че са изненадани от жеста и още не знаят за какво ще използват парите, но са сигурни, че ще бъде за нещо полезно.

    Накрая всички си пожелаха много поводи за още срещи, като следващата ще е на територията на фирма „Искра“, за да се запознаят децата с производствения процес.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини