Обявеното ваксиниране на 20 и 21 май ще се проведе

Въпреки въведената нова организация за провеждане на ваксинирането срещи коронавирус, обявения „зелен коридор“ на 20 и 21 май в Първомай ще остане и ще бъде реализиран по първоначалния план. До тук има записан над 50 желаещи да получат първа доза от Пфайзер. А в петък ще продължи реваксинирането с Астразенека. До края на деня тече крайният срок, в който желаещи да получат ваксина може да се запишат.

Министърът на здравеопазването издаде заповед в дните между понеделник и четвъртък да се ваксинират само лица над 60 години, но по указание на РЗИ няма да бъде прекратена започналата процедура. 

До момента 499 лица са с поставена втора ваксина във ваксинационния кабинет на Медицинския център I в Първомай. Още на 311 е поставена първа игла.

Данни за ваксинираните при личните лекари в момента няма, но по думите на джипитата желаещите с в пъти повече от възможностите им до сега да ваксинират.  

Един от въпросите, вълнуващи жителите на отдалечените населени места и трудно подвижните пациенти получи разрешение чрез последната заповед на министър Кацаров. Те ще влязат в списъците на личните лекари и РЗИ ще организира мобилни кабинети за ваксиниране.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини