23 °C

Критици на Корнелия Нинова учредяват ново крило в БСП

Критици на лидера на БСП Корнелия Нинова ще учредят утре Инициативен комитет, който да постави началото на Идейно-политическо обединение в БСП "Платформа "Социализъм ХХІ век". Сред участниците са Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова.

"Къде се загуби лявото в България? След парламентарните избори от 4 април т.г. все по-често чуваме този въпрос. И с дълбока тревога констатираме, че в сегашния си вид БСП не е в състояние да даде убедителен и адекватен отговор. И още нещо се питаме: защо през последните пет години вместо в алтернатива, БСП се превърна в част от компрометираното статукво? Партията спешно се нуждае от промяна, за да има шанс да се представи достойно на предстоящия предсрочен вот и да възстанови доверието на левите избиратели. Промяна чрез нова стратегия – не агресия, а диалогичност; нова предизборна Платформа и нови лица", коментира в мейл до медиите една от организаторите Ана Пиринска.

На форума ще бъде прието Обръщение за политическите задачи пред БСП и левицата, а в дългосрочен план Обединението ще работи за възстановяване на идейната дискусия и на демократичното единодействие в партията.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ге
  Георги
  7 -2
  13:33, 14 май 2021
  Къде се загуби лявото , лявото се загуби заради такива като вас , които смятат , че вечно трябва да са ТЕ !
  Седейки с десетилетия в парламента , вместо да се оттеглят в даден момент и продължат да помагат те отново искат , да са само те.
  Не са малко примерите , който могат да се посочат,от най- ниско ниво до най -високо , когато още на другия ден излизат и започват да плюят.
  А години , с извинение са били на тази софра - Партията.
 • 2
  Че
  Черепа
  5 -1
  14:36, 14 май 2021
  Те са видели от ЦСКА -два отбора с едно име в родното първенство. И ще им казват бсп на младите и на старите. Както им е тръгнало ще последват участта на царската партия.
  • От
   Отговор
   2 0
   21:12, 14 май 2021
   Череп , Череп , Череп , Череп , Череп ....... , кое ЦСКА , това което 100 % , бяха български
   играчи , или сегашното , където 90 % са чернилки.
 • 3
  Зи
  зизи топ
  0 -1
  00:32, 15 май 2021
  в момента черепа дърпа конците на Радев и Курнела. Точно срещу това се противопоставят младите бесепари . Те искат Радев да не е кукла на Божков. Те изповядват или така я представят засега истинската социалдемократична идея за разлика от комунистическите догми , схоластика и едноична власт на Нинова. Искрено желаят да си върнат час от гласовете и никакви нови парашутисти на изборите....
  ...обаче те са си същите л@йна, но са по редки и не засъхнали от вятъра на промените!!!
  • От
   Отговор
   1 -1
   08:23, 15 май 2021
   Зизи топ , не се прави на ударен по главата с мокър парцал , защото бандита Борисов е в пъти по голям мошеник от въпросния Божков !
   И плюнката Плевнелиев , кого слушаше , тъй , че по леко !
  • Зи
   Зизи топ
   1 0
   10:44, 15 май 2021
   кои са тези млади бесепари,които искат промяна-Гергов,Дърева,Жаблянов ,и др.,които са хора на Станишев и на които Нинова показа вратата.Младите бесепари останаха с Нинова,но за съжаление тези старите отцепници ,който искат да се върнат пак във властта ще унищожат БСП,както стана съсСДС,много десни формацийки и резултата го виждаме на изборите.
 • 4
  Ге
  Георги
  0 0
  13:48, 15 май 2021
  Зизи , тук си напълно прав , и анализа ти е точен !
Последни новини