14 °C

Депутатът, сменил ГЕРБ с ДПС, отрече да е рекетирал бизнесмена Илчовски

Бившият депутат от ГЕРБ, а по-късно и от ДПС Димитър Аврамов - герой от сигнала за рекет и корупция на зърнопроизводителя Светослав Илчовски, отрече категорично твърденията му и ги нарече "политическа поръчка".

Илчовски заяви пред комисията за ревизия на управлението през последните 10 г., оглавявана от Мая Манолова, че проблемите му започнали още през 2010 г., когато Аврамов в качеството си на депутат го притискал за големи суми. Бизнесменът е подал сигнал и Аврамов е разследван от Софийската градска прокуратура и от Специализираната прокуратура.

Аврамов обяви, че нито е искал, нито е получавал пари от агробизнесмена. На въпрос упражнявал ли е влияние срещу пари от Илчовски Аврамов отговори така: "Не, не съм. Ние го казахме изцяло в заседанията на първата инстанция, имаме изцяло оправдателна присъда на първа инстанция, още преди няколко години беше".

Днес някогашния народен представител от ГЕРБ се изправи пред Специализирания съд по обвинение, че през 2012 г. е взел подкуп от 100 000 лв. срещу обещание за спокойствие на Илчовски. Парите били белязани и намерени в дома на Аврамов.

Димитър Аврамов, известен като дясната ръка на някогашния зам.-председател на ГЕРБ Искра Фидосова, бе изключен от редиците на партията, но по-късно стана депутат от ДПС. Днес той обяви, че няма никакви проблеми с партията на Ахмед Доган. "Когато са ме предложили за народен представител през 2017 г., те са били абсолютно наясно с въпроса", коментира Аврамов.

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Az
    az
    10 0
    15:17, 12 май 2021
    Много си ербап пред мисирките, но и твойто време идва, ще те видим как ще мрънкаш пред съдията.
    • Бр
      Браво!
      6 0
      17:39, 12 май 2021
      Митко Аврамов, още от времето на ранния ГЕРБ, присъстваше в схеми за отчисляване от европари, но не се отчиташе нагоре и наглостта му изигра лош номер.С откраднатото се спаси от наказателно преследване и отиде в ДПС, да си върти далаверите.Пълно разследване на придобитото от него през последните 15 години и при бай Ставри.
  • 2
    13
    13
    2 0
    19:31, 12 май 2021
    Като негатив е с тая бяла риза.Намерили белязаните пари у тях но не бил виновен.ХА ХА
    • Ма
      Ма
      2 0
      22:55, 12 май 2021
      тоя не е ли *******,като му гледам сурата и боята,пък и депутат отДПС.
Последни новини