Подписка за ускорен ремонт на пътя до пернишкото село Кладница събират жителите му

Подписка за ускорен ремонт на републиканския път за пернишкото село Кладница събират жителите на населеното място, съобщи кметът Васил Мирчев. В началото на февруари пропадна част от платното при 4-ти километър на третокласния път. Движението по шосето беше спряно, а превозните средства - пренасочени по общинския път Драгичево - вилно селище "Делта Хил" - Кладница.

Регистрирано е ново свлачище в участъкА от км 4+732 до км 4+812, обясняват от Областното пътно управление /ОПУ/. Според специалисти свлачищните процеси се дължат на обилно оводняване на склона в резултат на валежи, както и критично водонасищане на пътния насип и земната основа. Все още се извършват проектно-проучвателни дейности. Прави се дренаж, който да поема част от подпочвените води и да спомага за предотвратяване на преовлажняването на насипа, посочват от ОПУ.

Хората в Кладница обаче са недоволни, три месеца чакат проект, каза Мирчев. По думите му, вече няколко пъти се отлага пусковият срок на пътя - първоначално е бил април, после юни, сега е септември.

В същото време много бързо се влошава състоянието на обходния път и скоро и той ще стане непроходим, посочи Мирчев. Има подписано споразумение между община Перник и Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/, АПИ да го ремонтира за собствена сметка. Допускаме, че и тук ще има забавяне, опасява се Мирчев. Затова от кметството подготвят писмо до МРРБ, до областния управител и кмета на общината с искане за временно укрепване на четвъртокласното трасе.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини