Румен Христов: Опитахме се да направим кабинет на промяната

Ако „Демократична България” и „Има такъв народ” не се отзоват за разговори, няма да бавим мандата, заяви лидерът на СДС

Опитахме се да направим кабинет на промяната – 8 от 16-те министри са нови, предложен е нов министър председател, залагат се нови политики. Това коментира в предаването „Здравей, България” Румен Христов, лидер на СДС. Христов е предложен за вицепремиер и министър на отбраната.

Неговата номинация той определи като споделяне на отговорност с коалиционния партньор. „Имаме ангажимент към нашите избиратели, трябва да покажем, че сме в състояние да съставим силно и различно правителство. Какво ще се случи в парламента е друг въпрос”, коментира Христов.  

Той коментира и качествата на Даниел Митов, който е предложен за премиер. „Той е образован, перфектно владее езици, западна школовка. Той е достоен кандидат”, заяви Христов.

„Вероятността да има правителство е много малка, да не кажа нулева. Ще поискаме среща с „Демократична България” и „Има такъв народ”. Ако не се отзоват, ще върнем мандата. Няма да бавим”, каза Христов.

„Надявам се да бъдем конструктивна национално отговорна опозиция. Нямаме намерение да бъдем креслива опозиция”, коментира още той.

Христов коментира и номинациите на Любен Дилов и Калин Вельов за министри на туризма и културата. „Те са много интересни личности. Смятам, че ако бъдат реализирани като министри това ще бъде интересно и полезно за България”.

Запитан защо коалицията ГЕРБ-СДС е в изолация, Румен Христов отговори: „От лятото има една умора. Вероятно избирателите искат нещо ново, но в политиката трябва да има съчетание между миналия опит и новото, нещо което се опитахме да направим."

Източник: nova

Коментари в сайта (3)

  • 1
    3,
    3,14
    3 -1
    09:50, 21 апр 2021
    Румене,гласува ли някой за СДС и теб?Та вие продадохте демокрацията,като станахте "солташаци" на Боко!Неговото управление е авторитарно-та той е извратен комунист!
  • 2
    Им
    Имаше
    4 0
    09:55, 21 апр 2021
    Имаше на времето един Жоро, когото гальовно народа наричаше тъпото. Ама този по-горе така да го мяса.Лика прилика са си и тръгнал да ни убеждава този оня какви "светли" личности са тези кандидат министри. Като ние ги знаем какви изменчиви натури и плужеци са всички кандидат министри от гроб. Хайде бегай да си играеш, само че, внимавай с менискуса.
  • 3
    Пр
    промяна може да има само
    0 0
    12:47, 21 апр 2021
    след патаклама. другото са празни приказки.
Последни новини