Животновъд се оплака, че фураж е отровил стадото му

Животновъдът Атанас Нейков от село Крушево е сигнализирал, че 19 овце от стадото му са умрели. Съмненията му са паднали върху купен наскоро фураж от Чирпан.

Полицията и Агенцията по безопасност на храните разследват случая.   Взети са проби от труповете на животните.

Мъжът отглеждал 36 овце в стопанска постройка в двора си. На 12 април закупил фураж от гр. Чирпан и нахранил своите животни.  На следващия  сутринта открил 19 умрели овце, а още няколко натровени, според него, от храна. Преди да сигнализира органите на реда, стопанинът направил  собствено разследване и се консултирал със специалисти от ветеринарно- медицински лаборатории, които по думите му са категорични, че причината за смъртта на животните му е наличие на отрова във фуража. 

От пресцентъра на ОДМВР – Пловдив съобщават, че Полицията се е заела да разследва случая, уведомена е и Областна дирекция по «Безопасност на храните» в Пловдив, чиито специалисти са присъствали  при извършването на огледа и са иззели проби и веществени доказателства.

Други ветеринари поставят под съмнение твърдението, че причината за смъртта на животните е в храната и по-скоро обвиняват стопанина за проникнало замърсяване.

Предстои лабораторните изследвания да покажат каква е истината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини