27 °C

6 твърдения за зареждането на смартфоните, на които не трябва да вярвате

Батериите на нашите смартфони рядко издържат по цял ден и за това много потребители търсят съвети от приятели и колеги за това как да удължат живота им. За съжаление, обаче, не винаги тези съвети са правилни. Причината за тези неверни твърдения може да е недоразумение или просто стара информация.

От Mashable споделят 6 неверни твърдения за зареждането на телефоните, на които повече не трябва да вярвате. Ето кои са те:

Мит 1: Зареждането на телефона през нощта е лошо нещо
Мобилните телефони в наши дни са ужасно умни. Телефонът знае кога батерията му е с пълен заряд и когато достигне тази точка, той спира зареждането ѝ. Това предотвратява презареждането на батерията както и увреждането ѝ. Така че не се страхувайте да оставяте вашия телефон включен през цялата нощ.

Мит 2: Трябва напълно да изтощите батерията преди да я заредите
Литиево-йонните батерии, които са в смартфоните ни не са същите като тези, които използваме в дистанционното на телевизора и това изискване не важи за тях. Не само, че батериите нямат „ефект на паметта“, но и не е нужно да ги калибрирате, както сте правили това при никел-металните хидридни батерии, защото това е лошо за тях. Така че не се колебайте да зареждате батерията, когато ви е удобно.

Мит 3: Не използвайте телефона си, докато се зарежда
Използването на телефона, докато е включен в електрическата мрежа е напълно безопасно, стига разбира се да не сте във ваната или батерията да е повредена. Ако използвате висококачествено зарядно и батерия, а не евтини заместители, не би трябвало да имате проблеми.

Мит 4: Всички зарядни устройства са еднакви
Разбира се, че има значение кой е изработил зарядното устройство, с което зареждате телефона си. Фалшивите зарядни устройства са не само заплаха за безопасността ви, но могат да повредят и устройството ви. На пазара има много „ментета“, зарядни устройства за които се твърди че са произведени от една компания, но реално не са. Ето защо е разумно да купувате директно от сайта на производителя или от легитимни магазини, за които имате гаранция че предлагат качествена стока.

Мит 5: Не е проблем ако смартфона ни работи постоянно
Повечето хора използват телефоните си постоянно, те са се превърнали в техен джобен компютър. Това обаче не е добра идея. Смартфоните трябва да се рестартират от време на време, ако искате да удължите  живота на батерията си. Рестартирайте най-малко веднъж седмично.

Мит 6: Услугите за локализиране на местоположението хабят много батерия
Навярно си мислите, че работещите приложения, които изискват използване на данните за местоположението ви хабят много батерия. Да, това е така, но не чак толкова, колкото може би си мислите.

Тези услуги определено използват много батерията ви, но не безкрайно както може би всички ние си мислим. Разбира се, ако сложим телефона си в самолетен режим ще удължим живота на батерията му, но тогава телефонът ни няма да изпълнява целта си – текстови съобщения, нотификации и телефонни обаждания. По принцип, ако искате да използвате услугите за местоположение, правете го спокойно. Това няма да се отрази значително на живота на батерията.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини