Bentley и Lamborghini с рекордни печалби по време на пандемията

Изображение 1 от 2

    2020 г. бе турбулентен период за икономиката, в който редица сектори регистрираха рекордни загуби, а милиони хора започнаха да разчитат на правителствени чекове и помощи, за да оцеляват.

    Бурята, създадена от пандемията обаче, определено не е засегнала всички по един и същ начин и затова говорят резултатите в индустрията на луксозните спортни возила.

    Наскоро CNN Business разкри, че 2020 г. всъщност е била една от най-успешните години за Bentley и Lamborghini.

    Британският производител Bentley, който трябваше да затвори фабриките си за повече от два месеца в началото на 2020 г., е реализирал най-много продажби в цялата си история, пише CNN.

    В същото време приходите на Lamborghini са достигнали исторически пик, а 2020 г. е била втората най-успешна в историята на компанията по отношение на брой продадени автомобили.

    Данни на JD Power сочат, че продажбите в САЩ на коли на стойност над 80 000 долара са скочили двойно, а тези на колите над 100 000 - с цели 63% през последната четвърт на миналата година.

    Ferrari също регистрира най-високите си продажби до момента в същия период.

    Rolls-Royce е сред малкото компании в този сегмент, които бележат спад в продажбите, но за сметка на това се е радвала на рекордни приходи от бизнеса си с поръчкови и тунинговани автомобили.

    "От 40 години съм в бизнеса и досега не бях виждал нещо подобно", казва пред CNN Брайън Милър, президент на компанията за премиум возила Manhattan Motors.

    Той отдава тази тенденция на два фактора - продължителния ръст на финансовите пазари и скуката.

    Според него богатите милениали от технологичния сектор, които през миналата година не са могли да се разсейват с екзотични екскурзии, са основните отговорници за този възход при суперколите.

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини