Marvel ще представи първия гей Капитан Америка

Във филмите и вече в сериалите си Marvel Studios са доста смели и не се свенят да експериментират и въвеждат нови герои.

Същото в пълна сила важи и за комиксите, като поредното доказателство е лимитираната серия комикси The United States of Captain America. Именно в него ще бъде представен първият Капитан Америка, който е част от LBGTQ+ общността.

Комиксът ще събере четирима мъже, които в даден момент са били Капитан Америка. Става дума за Стив Роджърс, Бъки Барнс, Сам Уилсън и Джон Уолкър. Те ще тръгнат из страната, за да търсят изгубения щит на капитана.

И по пътя ще срещнат хора, които са били вдъхновени от Стив и подвизите му. Един от тях ще бъде Арън Фишър, който няма суперсили, но прави всичко възможно, за да защитава бездомните и неоправданите.

Именно Фишър ще бъде част от LBGTQ+ общността. И макар той да нещо като любител Капитан Америка за първи път в историята на комиксите, герой, представящ се за капитана няма да бъде хетеросексуален.

The United States of Captain America трябва да бъде пуснат в продажба от 2 юни, като предстои да бъдат разкривани и още интересни персонажи, пише IGN.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини