''Фалшивите'' пари от университетската печатница били за мятане по партита

Откритите фалшиви милиони долари и евро при акцията на полицията и прокуратурата не били предназначени за престъпни дейности, а за реквизит за сватби и кръщенета, заяви днес защитата на двамата задържани.

Във вторник прокуратурата се похвали, че са задържани двама души, печатали фалшиви пари на територията на столичен университет.

По-късно стана ясно, че въпросният ВУЗ е Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", а печатницата е отделно дружество, което е под наем. От университета казаха също, че на протокола, който е подписан от поемното лице, нищо не е намерено и иззето от висшето училище.

Според Софийския градски съд обаче иззетите банкноти не са фалшиви пари. "Не са изготвени на хартия, близка до оригиналната, липсват защити", допълват от СГС. 

Адвокатите на задържаните обясниха, че откритата печатарска машина е била произведена през 1987 година и технически не е можела да печата фалшификати, предаде БНТ.

Съдът пусна 54-годишната Даниела А. и 48-годишния Илия Н. с мярка за неотклонение подписка. 

При извършени претърсвания по време на акцията на полицията и прокуратурата бяха открити 4 милиона фалшиви долара и над 3 милиона евро. Според полицията двамата задържани са част от голяма схема за трафик на фалшиви пари.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    То
    Тортата на депутата
    3 0
    00:02, 19 мар 2021
    Спомняте ли си тортата на депутата с еврото и доларите. За това са напечатани
  • 2
    :)
    : )
    6 0
    07:15, 19 мар 2021
    Поредният цирк на пeевският клоун с каскета.
Последни новини