10 полезни свойства на лимоновия сок

Няма да изненадаме никого с твърдението, че прясно изцедените сокове са изключително полезни за здравето. Те съдържат много витамини и минерали, необходими за правилното функциониране на тялото ни.

Целебните свойства на лимоновия сок са познати на света от векове – освен че има свойството да очиства организма ни от токсините, той е безценна съставка при настинки, ревматизъм и проблеми с храносмилателната система. Лимоновият сок помага и да свалим онези 2 килограма, които ни мъчат от месеци.

1. При настинки

Лимоновият сок има силни антибактериални свойства, което прави сока от цитруса незаменим при лечението на настинки и възпалено гърло.

2. Детоксикира

Редовната консумация на лимонов сок има редица плюсове – заради високото съдържание на витамин С кожата ви ще се подмлади; имунната система ще стане по-силна; организмът ви по-лесно ще изхвърли свободните радикали в тялото ви, виновни за преждевременното стареене.

3. В домашната козметика

Благодарение на естественото си антисептично действие лимоновият сок перфектно се вписва като съставка на маски за лице и домашни кремове.

4. Срещу инфекции

Лимоновият сок подпомага изпотяването, което е много полезно при висока температура – така организмът ни по-бързо изчиства инфекциите в тялото.

5. При запек

Лимоновият сок пречиства кръвта, помага да се отървем от токсините и вредните бактерии. Също така е много полезен при запек.

6. За черния дроб

Лимоновият сок действа тонизиращо на черния ни дроб и помага за неговото пречистване.

7. За добро храносмилане

Чаша топла вода с лимонов сок помага при проблеми с храносмилането, киселини, газове и подуване на корема.

8. При ревматизъм

Лимоните са много полезни при ревматизъм и артрит. В допълнение, лимоновият сок помага при лечението на респираторни заболявания, при астма и дихателни проблеми.

9. За здрави зъби

Сокът от лимон е полезен и при проблеми с венците и зъбите, помага срещу лош дъх. Масаж с лимонов сок оказа благоприятно действие на венците и зъбите.

10. Топи мазнините

Сок от лимон помага за намаляване на теглото. В комбинация с мед се получава уникално средство за бързо топене на мазнини. И все пак, лимоновият сок си остава преди всичко ободрителна напитка! Чаша лимонада не само ще утоли жаждата ви, а и ще утоли глада.

Източник: www.10te.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини