13 °C

От днес може да се запазва час за ваксинация онлайн

Изображение 1 от 2

  След 17.00 ч. днес ще може по електронен път да се запазват час и дата за ваксиниране срещу COVID-19. Работата на електронния регистър беше демонстрирана от представители на "Информационно обслужване" АД пред министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

  Системата работи със седмица напред, което означава, че ако днес бъде направена регистрацията, първата възможност за ваксиниране ще бъде след 7 дни - ТУК

  Желаещите трябва да попълнят личните си данни, да попълнят формуляр за информирано съгласие и чрез мейл или кратко съобщение по телефона ще получат информация за запазените дата и час. Гражданите могат да посочват или да не посочват предпочитаната от тях ваксина.

  В мобилното приложение може да се направи и избор на ваксинационен център. Двайсет и четири часа преди запазения час ще бъде изпращано съобщение за напомняне за предстоящата ваксина.

  Чрез приложението няма да може да се запазват дата и час при личните лекари, защото спецификите на практиките им са различни и не можем да намерим унифициран подход, какъвто се прилага във ваксинационните центрове, обясни Ангелов.

  По думите му при следващите доставки от ваксините ще бъдат разпределени по-големи количества при личните лекари. Ангелов подчерта, че дори и при направен избор за определена ваксина, след това заедно с лекаря ще се обсъди дали тя е най-подходяща за дадения пациент.

  Системата за запазване на час и дата за ваксиниране е част от националната здравно-информационна система.

  Дори и при запазен час, има възможност човек сам да го промени и така ще освободи място за друг, каза здравният министър.

  Той коментира още, че и днес има случай на непредвидимост в организацията на ваксинирането - в лечебно заведение, в което е трябвало да се ваксинират 90 представители на избирателни комисии, са се явили 46, посочи той.

  Дали сме възможност да се търсят следващите поред представители на секционните избирателни комисии, допълни Ангелов. Към момента над 107 хиляди от ваксинираните са над 65-годишна възраст.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   И
   И
   2 0
   07:45, 5 мар 2021
   Баба на 80 години, ще се запиши, ейй ма прости управляващи.
   • Дъ
    дърта баба
    1 0
    08:25, 5 мар 2021
    Унука ке ме запише,бабиното,ама ваксините са кът-нема ги!
  • 2
   25
   25,4
   1 0
   08:22, 5 мар 2021
   Да се запишеш за ваксиниране,при липса на ваксини,е все едно да дадеш три милиарда за самолети,без да е построен завода и едва ли ще ги получиш някога!Замислете се за кой ще гласувате-имате достатъчно време до четвърти април!

  Хороскоп за 19.04.2021

  Последни новини