11 °C

Николай Банев се заразил с COVID-19 в ареста

Николай Банев от събота е диагностициран с COVID-19. Tова обяви един от адвокатите му - Христо Ботев.

Миналата седмица спецсъдът остави без уважение искането за изменение на мярката на Банев от „задържане под стража“ в по-лека. Адвокатът днес беше категоричен, че задължително това определение ще бъде обжалвано пред апелативния спецсъд.

Оставен е в един изолатор в затвора, който доколкото знам няма нито медикаменти, нито подходящи условия. Надявам се поне да го преместят в лечебно заведение преди да го съсипват окончателно“, заяви Ботев пред БГНЕС.

През август 2019 г. Специализираната прокуратура, внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Николай, Евгения и Мария Баневи. Бяха им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, изпиране на пари, както и за незаконно притежание на оръжие.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева е обвиняема за участие в организирана престъпна група.

Източник: БГНЕС

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Хи
  Химената
  7 0
  18:45, 1 мар 2021
  Ох , мъчно ми е за човечеца ! И той душа носи ! И той иска да подари ферари на кумовете като всички нормални хора . Да купи имение във Франция на ривиерата за 100 милиона евро като всеки нормален човечец.
  • Хи
   Химената
   5 0
   18:47, 1 мар 2021
   А за детенцето което му трябват пари за операция , няма !
 • 2
  Им
  Има Господ
  6 0
  19:20, 1 мар 2021
  Много хора остави на улицата , на много хора изяде хлебеца , ама Господ не забравя. Дано още поседи в ареста да се осъзнае колко злини е вършил.

Хороскоп за 19.04.2021

Последни новини