Мария Банева: Синът ми финансира политически кампании, даде и на Първанов

„Аз не мога да си обясня какво означава тази престъпна група – това е едно много сериозно обвинение особено към мен, човекът, който 34 години е работил в областта на културата. През годините имах участие в две дружества. Със съпруга ми живяхме дълги години в Хасково, там имаше една фирма, която вече не работи – там бях член на ръководството. Винаги се вземаха решенията колективно. Никъде не може да се намери документ, където аз да съм изтеглила сама средства или да съм налагала някакво мнение."

Това коментира майката на Николай Банев - Мария Банева - в интервю за сутрешния блок на bTV по повод обвиненията спрямо сина ѝ и съпругата му Евгения. Обвиняема е и самата Мария Банева.

Тя смята, че обвиненията са несъстоятелни, тъй като решенията в дружествата, управлявани от фамилия Баневи, са се взимали от бордове на директори и никога еднолично. 

Майката на Николай Банев посочи, че участието ѝ във фирмите на фамилията може да се определи като формално. Тя допълни, че е била в ръководството на ТЕЦ – Казанлък, но не приема обвиненията на прокуратурата, че семейството е „обезкостило” дружеството.

Мария Банева отрече твърдението, че има 1 млрд. лв. в швейцарска банка.

„На едно от делата Евгения каза, че ще ни арестуват за неща, за които ние не знаем. Ако един лев има, да не говорим за милиард, нека държавата на минутата да ги вземе”, каза тя.

Вчера Николай Банев заяви в съда, неговият престой в ареста ще струва скъпо, защото подготвя две дела в Страсбург.

Майката на Николай Банев заяви, че се вижда със сина си при дела и свижданията. Тя допълни, че му е носила в ареста само неща, които са позволени от закона, но не и натурални сокове. Коментарът ѝ бе по повод на това, че по-рано в килията на бизнесмена беше открит мобилен телефон, скрит в кутия от натурален сок.

„Дали тази история е реална, не мога да кажа. Представете си, че е подхвърлен, това е нещо, което не може да се обясни. Снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора, колкото и да се твърдят всякакъв вид приказки. Ние умуваме и не знаем кое е истина и кое е лъжа”, каза Мария Банева.

По думите ѝ Евгения и Николай не са планирали бягат при залавянето им във Франция.

Мария Банева посочи, че е в много добри отношения със снаха си Евгения, която според нея е много образована.

„Аз имам желание тя да стане евродепутат, защото арестът не е причината тя да не може да се кандидатира, тя има качества. Вече има хора, които сформираха инициативния комитет, но мисля, че е рано”, каза майката на Николай Банев. тя допълни, че семейството е финансирало политически кампании. „Първата кампания на президента Георги Първанов, Николай е човек с леви убеждения. Знам, че доста солидно е помагал за кампанията”, каза тя.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ск
    скрипал от лондон
    13 0
    11:07, 8 фев 2019
    Дайте да пускаме смс белким окажем помощ на тая бедна женица бе А тя пък да обяви сметка по коиято да и внесем някой и друг лев пза хляб и сиренце МИЛАТА А Евгенийка искала да стане евродепутат -защо не и там е пълно с курвентии като нея
  • 2
    Ма
    Мария
    3 0
    15:54, 8 фев 2019
    Мария, много добре знаеш за шмекериите на сина си. Вярно е, че си майка и трябва да защитаваш детето си. Но искам да ти припомня няколко факта, които ти срамежливо скриваш. Първо: 34 години работа в сферата на културата. Само че къде и като каква? В Окръжния комитет на БКП в Хасково като секретар в културния отдел. Синът ти е много способен и прилича на Ботев - второ твое твърдение. Синът ти работеше в ЦК на ДКМС и напусна оттам, когато се раздаваха куфарчетата с милионите за започване на бизнес. С такава майка и член на семейството активен борец милионите му бяха сигурни. Само на доверени хора дадоха да направят приватизационни фондове. А да си чула, Мария, някъде да е даден и един лев като дивидент на хилядите дребни акционери? Как цялата многомилиардна собственост отиде само при шефа на АКБ "Форест", т.е. при сина ти? Така че един крадец не може да е Ботев, както се изразяваш ти.
  • 3
    Ба
    Бай Георги злобара
    1 0
    15:54, 9 фев 2019
    Бат Данчо съпруга на кака Мара почина преди седмица две така че тя е свободна и вече на пазара на живота Препоръчайте и някой съотборник
Последни новини