Заведения, игрални зали, учебни центрове и школи отварят от 1 март (заповед)

От 1 март се разрешават присъствени занимания в обучителни центрове и школи, извънкласни дейности и занимални. Това става със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Със същата заповед се разрешават посещенията на заведения за хранене и развлечения, както и игрални зали и казина. Може да се възобнови и груповият туризъм в страната, става ясно от заповедта.

Разрешава се провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19.

Със същата заповед се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.

Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

Между 6:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки - бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са: да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала.

В часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

Разрешава се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.

Заповед № РД-01-132/26.02.2021 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Co
    covid
    6 -3
    20:15, 26 фев 2021
    Заболяемостта и смъртността се увеличават, щели да отварят заведенията.
    Гербаджийско безхаберие.
  • 2
    Ан
    антимишок
    6 -1
    08:53, 27 фев 2021
    Хасовската болница е пълна,местата на гробищата свършват,траурните агенции не смогват да погребват умрелите но пък ББ е решил да отваря всичко!!!Помните ли че миналата година ГЕРБ емитира държавни ценни книжа(т.е взе заем) за 6.3 милиарда лева-за борба с пандемията и последствията от нея!До сега на болници,лекари и спрели или намалили дейността си фирми са дадени по-малко от 1 милиард като немалка част от тези средства са отпуснати от ЕС!А другите поне 5.5 милиарда бяха похарчени ударно...само на Шкембе войвода отпуснаха 1,4 милиарда за "модернизирането на армията",платиха и по 1,3 милиона лева на километър за РЕМОНТ на магистрала Тракия.....и други "крайно належащи дейности"....И сега видите ли цар Тиква 1 Банкенски ще отваря ВСИЧКО защото нямало пари да плаща вече.....
  • 3
    Ам
    Аман !
    0 0
    09:34, 28 фев 2021
    В Хасковската игрална зала МБАЛ печели само ЕДИН !!!
  • 4
    11
    111
    2 -1
    16:29, 28 фев 2021
    Пародия на здравеопазване еденици от тези медецински работници си засложават заплатите като се започне от тези които приемат сигнали на телефон 112 защото са апсолтно не компетентни, и се мине през шофьорите на линеики и се стигне до началниците на болници и министър на здравеопазване изказвам мнение от личен жесток опит.
Последни новини