15 °C

"Всички срещу ГЕРБ" e затрогваща позиция, според Томислав Дончев

Като "затрогващи" вицепремиерът Томислав Дончев определя позициите на повечето политически партии "всички против ГЕРБ". Това обаче не е конструктивно. Що за изискване и теза е коалицията да е с партия, но без нейния лидер, попита Дончев в студиото на bTV и определи това като изнудване. Почтено би било правителството да се ръководи от лидера на партията, спечелила изборите.

Самите призиви за сформиране на експертен или програмен кабинет звучат за много българи умилително, но Томислав Дончев напомни, че опитът показва, че тези формати се провалят. Не винаги експертите са добри политици, предупреди той.

На директен въпрос дали е възможно след изборите да съставят правителство с ДПС, тъй като според последното проучване на "Маркет линкс" настоящите коалиционни партньори остават под чертата, вицепремиерът отговори отрицателно, а за неофициална коалиция заяви, че "няма такъв формат". Дончев обаче допълни, че обикновено дали си с или против управлението си личи по начина по който се гласува и то най-вече по гласуването на държавния бюджет.

Разговорите обаче за коалициите сега, преди изборите, Томислав Дончев смята за "разговори без кръчмаря". Ресурсът на ГЕРБ в момента е съсредоточен към това да спечелят изборите, така че да управляваме. Листите на партията още не са готови - "полагат се усилия да се събере най-добрия отбор". Томислав Дончев потвърди, че най-вероятно ще е водач на листата в Габрово, като за това има "един куп емоционални и прагматични причини".

Вицепремиерът е сигурен, че ще има много обвинения по отношение на организацията на изборите, а може би и оспорването им, но подчерта, че правителството реално не организира изборите. Това се прави от ЦИК и изборните администрации.

Сметки сме правили изборния процес да мине по-най-добрия начин и най-добро представяне на изборите по линия на конвенционални политики с добра програма и добри кандидати. Томислав Дончев е сигурен, че укори винаги и обвинения винаги ще има, но ГЕРБ правят всичко възможно да ги тушират дори и предварително.

"Защо да е нарочно изчислено - каква полза бихме имали ние изборите да съвпаднат с по-висок ръст на заразата и ниска избирателна активност", попита Дончев. Той заяви, че се надява голяма вълна на заразата преди, по време и след изборите да няма.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  3,
  3,14
  4 -1
  10:11, 26 фев 2021
  Дано няма нормални хора по-вече в България да гласуват за тези нагли хора!Може ли четири милиона да не те искат и да продължаваш да се бориш за тази власт/пари!
 • 2
  7/
  7/8
  4 -1
  10:52, 26 фев 2021
  Скрийте си гадните мутри и повече не се показвайте!
 • 3
  Бр
  Брей
  0 -5
  11:53, 26 фев 2021
  Не случайно градът ни носи името Димитровград. Тол... Виж коментара
 • 4
  Ба
  Бай Ставри
  3 0
  13:30, 26 фев 2021
  Още малко остана......

Хороскоп за 23.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
23 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
23 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
23 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
23 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
23 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
23 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
23 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
23 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
23 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
23 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
23 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
23 апр 2021
Последни новини