14 °C

Ясно е кои мартеници ще окичат дървото на Баба Марта

  83  мартеници бяха получени за участие в конкурса „Да окичим дървото на Баба Марта“ в Община Първомай. Техни автори са 61 деца, два училищни екипа и три екипа от детски градини. Вече са ясни и победителите.

  Тричленното жури бе в състав: Р. Ставрева – зам. Кмет на община Първомай и председател на МКБППМН, Ана Николова – секретар но община Първомай и Антония Мазнева – директор Дирекция в община Първомай. То бе затруднено заради разнообразието от материали и идеи, вложени в представените мартеници. Единодушно журито присъди специалната награда за креативност на Петър Найдев от 7 клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ за прекрасната кукла Баба Марта.

  Награждаването ще се състои на 1 март 2021 година, от 16,00 часа пред сградата на община Първомай, където организаторите са поканили лично Баба Марта да връчи наградите на отличените деца и всички заедно да украсят с мартенички дървото на Баба Марта.

  След дълго заседаване, отчитайки приложеното творчество, идейност и материали, членовете на журито  разшириха категориите и избраха да бъдат наградени:

  Категория „Най – оригинална интериорна мартеница за дома или двора“

  1. Никола Петров – НУ „Христо Ботев“ гр.Първомай , 2 клас
  2. Ралица Стоянова – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ , 1а клас
  3. Тея Стоянова – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“,1в клас  и Звезделина Йорданова – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Караджалово, 7 клас

  Поощрителна награда в категорията се присъжда на Хубен Андреев от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Караджалово, 4 клас

   

  Категория „Най – атрактивна мартеница“

  1. Християн Попов - СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 3б клас
  2. Мария Тодорова - СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 2б клас
  3. Георги Пенчев – ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“ с. Дълбок извор, 2 клас       

   

  Категория „Най – традиционна мартеница“

  1. Зоя Сергеева – ОУ „Христо Ботев“ с. Градина, 3б клас
  2. Александра Ангелова – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 2г клас
  3. Йордан Огнянов – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Караджалово, 6 клас

  Поощрителна награда в категорията се присъжда на Нели Георгиева от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 1в клас

  Категория „Най – големи Пижо и Пенда“

  1. Валери Пандурски – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 4в клас
  2. Ивон Георгиева – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 2в клас
  3. Калина Милчева – ОУ „Христо Ботев“ с. Градина, 4 клас

  Поощрителна награда в категорията печели Иван Мариянов Стоянов от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 1в клас

   

  Категория „Най – голяма мартеница“

  1. Мартин Давчев – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 2б клас
  2. Виктория Димитрова – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 1в клас
  3. Лазарина Аянска – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“,  1в клас

   

   

  Специална награда на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Първомай се връчва на учениците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Ралица Стоянова – 1а клас и Християн Попов – 3б клас за техните патриотични мартеници, изработени с множество естествени материали.

  Награждават се следните екипни проекти на класове и детски градини:

  • награда за учениците от 1 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр.Първомай с класен р-л Мариана Степанова;
  • награда за учениците от 2 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр.Първомай с класен р-л Светла Георгиева;
  • награда за децата от Подготвителна група на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр.Първомай с  учител Елена Цветкова;
  • награда за децата от 3 група „Мечо Пух“ на ДГ „Марица“ - Първомай с учители М. Димитрова и В. Йорданова;
  • награда за децата от 4 група на ДГ „Марица“ - Първомай с учители Ст. Костова и Я. Чакова;
  • награда за децата от ДГ „Детелина“ с. Дълбок извор;

   

   

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 23.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
  23 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
  23 апр 2021
  Последни новини